Maak de lekkerste pizza

Hoe steek ik de oven aan?

 

Hoe maak je van een bol een pizza?

Stappenplan:

Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, bij je werkblad èn dat de oven 350 graden is.

Stap 1: Strooi wat bloem op de bodem van het werkblad.


Stap 2: Haal de deegbol uit de bak. Draai deze om met de bolle kant naar beneden op de bloem die klaarligt op je werkplek.

Stap 3: Maak met 2 handen (gebruik hiervoor je vinger toppen of knokkels) een ronde zo groot als een koffieschoteltje, vervolgens draai je hem om en maak je draaiende bewegingen totdat je de pizza klaar hebt.   

      
  foto 1: bolle kant naar beneden      foto 2: maak een rand                   foto 3: omdraaien en rond maken


Stap 4: Pak 1 schep pizzasaus en smeer deze, van binnen naar buiten in rondjes uit met de onderkant van de lepel. Blijf 2 cm van de randen af.

Stap 5: Strooi vervolgens de kaas over de saus

Vanaf hier kun je je eigen extra ingrediënten toevoegen aan de pizza 8) 

Hoe afbakken?
-blijf met je pizza 10 cm van het vuur af. (hier een voorbeeld van een Pizza Margaritha)
-draai na 15/20 seconde de pizza een kwartslag rond, gebruik hiervoor de RONDE pizzaschep. 
-herhaal dit 4/5 keer
-als de randen donkerder beginnen te worden, kun je de pizza eruit halen.
-alles is totaal duurt dit rond de 90 seconden (temperatuur 350 graden)
-leg de pizza op een houten plank (of een groot bord), snijd hem met de pizzasnijder in stukken en GENIET!

foto: Eindresultaat Pizza Margaritha 


Foto's hieronder laten zien hoe je een pizza in de oven kunt afbakken:


Schuif de pizza met de vierkante pizzaschep in de oven (blijf ruim 10 cm van het vuur af)

Draai met de ronde pizzadraaischep de pizza elke 15/20 seconden rond.


Haal de pizza eruit met de ronde pizzadraaischep.

 

SMAKELIJK!
 

------------------------------------------------------------

Leuk recept:

* Pizza zucchine e pancetta

Pizza met courgette, provola, gerookte pancetta en pecorino

- bolletje pizzadeeg
- 1 flinke courgette
- 20 gr pecorino, vers geraspt
- 6-8 flinterdunne plakjes gerookte pancetta
- 70-80 gr provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd
- zeezout

Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes. Bak ze een paar minuten in een koekenpan in een beetje olijfolie. Bestrooi met vers gemalen peper en zeezout. Plet de helft van de courgetteblokjes met een vork tot een grove puree. Als de oven heet is ( minimaal 350 gr C bakvloer ) spreid het deeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje bloem of semola. Gebruik eerst de vingertoppen en laat het daarna heen en weer gaan van je even vlakke hand naar je andere. Rek het deeg vanuit het midden aan buiten uit.

 

Bestrijk het deeg met het courgette mengel, de provola en de blokjes courgette en bak de pizza in ongeveer 90-120 seconden af in de oven. Draai de pizza met uw draaischep af en toe een kwartslag zodat de randjes niet te donker worden.

 

Als de pizza uit de oven komt beleg je hem direct met de dunne plakjes pancetta en strooi je de pecorino over de pizza. (men kan de pancetta ook meebakken maar op deze manier smelt de pancetta over de pizza en wordt hij smeltend zacht)

 

* TIPS:

- Als u pizzabollen overheeft, wat kunt u dan doen? U kunt ze op de middag/avond zelf afbakken, bodem insmeren met de rode pizzasaus, alles daarna goed af laten koelen en vervolgens kun u ze dan bewaren voor een volgende keer!

- Als je deegbollen overhoudt, kun je ze prima invriezen en later gebruiken (wel minimaal 36 uur van tevoren uit de vriezer halen).

- Heeft u pizza-saus over, maak er dan een lekkere tomatensoep van.

 


Copyright © 2024 Hotman Pizza aanhangwagens  |  Algemene Huurvoorwaarden
Copyright © 2024 Hotman Pizza aanhangwagens
Algemene Huurvoorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk